Tv - Lyft / Hiss 90cm lyfthöjd "demo"

Produkten är tyvärr slut i lager. :(

DEMO ÄR SÅLD!Nedis TVSM5830BK


Vi har ett exemplar till detta pris, det säljer vi endast för avhämtning på vårt lager i SÄRÖ.

Nedis har gett sig in i branschen TV-hissar och vi måste naturligtvis presentera deras produkt också. Den tillhör det lägre prissegmentet men är ändå en rätt trevlig hiss om man kan leva med vissa skillnader.

Nedis® TV-hiss ser till att din TV är utom synhåll och håller rummet snyggt och rent när TV:n inte används. Du kan gömma din TV i ett skåp, bakom en elektrisk öppen spis, vid fotänden av sängen eller – för professionella ändamål i änden av ett konferensbord.
När din TV är monterad på stativet kan du höja och sänka den motoriserade hissen med en knapptryckning.
Den universella TV-hissen kan justeras i höjd så att du får perfekt visningsvinkel och se dina favoritprogram var du än befinner dig i rummet utan störande blänk.

Lämplig för VESA:
200 x 200
300 x 300
400 x 200, 400 x 400
600 x 400

Hissen har ett minsta mått på 695mm på höjden, det är den teoretiskt minsta inbyggnadshöjden. Då kan kan montera en tv som är MAX 57cm, alltså 570mm hög eftersom mekaniken sitter i framkant på foten. TV:n kommer alltså att slå i den om den är större. Det innebär i tv-storlek ca 43". Naturligtvis kan man montera en större tv, men då måste man öka höjden på möbeln. Jämför man med exempelvis Sabaj Tv - Lyft / Hiss 72cm så klarar den med i princip samma inbyggnadsmått TV-apparater upp till 55".

Mekaniken på foten bygger 110mm från golvet, sedan rekommenderar vi ALLTID minst 10mm fritt ovanför och nedanför. Det innebär att möbelns minsta höjd alltid blir TV:ns höjd + 130mm + lockets tjocklek. Detta skiljer sig ganska radikalt mot våra andra hissar som tillåter att TV:n går hela vägen ner till golvet. Man vinner alltså 11 cm på möbelns höjd.

Mekaniken i botten bygger också 23cm, d.v.s. 230mm på djupet, vilket innebär att möbelns minsta djup är minimum 230mm + möbelns materialtjocklek som beror ju på om man bygger möbeln mot vägg eller med eget bakstycke om det blir 20 eller 40mm eller mer (vi rekommenderar skivmaterial i minst 20mm tjocklek för hissmöbler). Bygger man mot vägg kan man som minsta mått på möbeln nå 250mm, alltså 25cm djup.

Detta skiljer sig också ganska mycket mot våra andra hissar från Sabaj som endast bygger 111 upp till 132mm. Då blir möbelns minsta djup detta mått + TV:ns tjocklek + materialets tjocklek + 10mm frigång. Väljer man en riktigt tunn TV (40mm) och bygger mot vägg så blir det minsta teoretiska djupet med en Sabaj ca 18,5cm. Det skiljer alltså ca 7,5cm på dessa två möbler i djup.

Om dessa två stora skillnader inte spelar någon roll så är den här hissen ett utmärkt val. Den lyfter hela 90cm vilket är mycket. Den har en lockskena som följer med så att locket åker med upp. Vill man ha gångjärnslock som viker upp sig får man konstruera någon egen lösning som "putter" upp locket. Detta är annars standard på TV-hissarna från Sabaj. De har dock inte någon medföljande lösning för att låta locket åka med upp.

Nedis-hissen är byggd i KIna till skillnad från Sabaj som tillverkas i Polen, ett mycket framstående land när det gäller finmekanik/elektronik. Finns flera duktiga tillverkare av den typen av produkter i Polen. Dessutom blir det lite enklare med Sabaj  med vår direktkontakt med fabriken vid frågor och suppoortärenden och reservdelar. Nedis tillverkar inget själva utan är importör/distributör stationerade i Holland, det gör det svårare med supportfrågor och reservdelar. Vi har ställt lite följdfrågor om denna hiss, men vi har inte fått några vettiga svar ännu då de måste iväg till tillverkaren i Kina.


Sammantaget; söker du en billig TV-hiss och kan leva med skillnaderna så får du en hiss som är relativt tyst, har stor lyfthöjd och många monteringsmöjligheter till ett riktigt bra pris.

Vi har ett exemplar till detta pris, det säljer vi endast för avhämtning på vårt lager i SÄRÖ. Den hissen har varit uppackad och testad av oss (utan tv monterad). Helt nya oanvända hissar kommer tyvärr inte att dyka upp igen förrän runt midsommar.